טורטיות מגיעות אלינו מכל רחבי העולם

טורטיות מגיעות אלינו מכל רחבי העולם

טורטיות מגיעות אלינו מכל רחבי העולם

טורטיות הן המנות הבסיסיות המהותיות של התזונה והמטבח המקסיקני. לחם שטוח כמו גם כלי לאכילה, הטורטייה פופולרית כיום בכל רחבי העולם. טאקו, טוסטאדות, צ'יפס, קוואסדילה, אנצ'ילדות ובוריטוס לא היו קיימים בלי הטורטייה! חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת מגוון חומרי גלם מהמטבח המקסיקני האותנטי.

רכיבי טורטיות

תירס נחשב לצמח קדוש, המזון העיקרי החשוב ביותר של המקסיקנים בעבר ובהווה. טורטיות נוצרו במקור עם תירס, לא מקמח. טורטיית הקמח זכתה לפופולריות לאחר הכיבוש הספרדי מכיוון שהמתיישבים הספרדים האמינו שתירס אינו ראוי למאכל אדם.

בזכות הפופולריות הנרחבת של המטבחים המקסיקנים, הישראלים אוהבים טורטיות. האמת היא שטורטיות פופולריות יותר כיום בישראל מכל הלחמים האתניים האחרים, כמו בייגל ופיתות. טורטיות מצאו את מקומן בתזונה הישראלית, כתחליף ללחמים מסורתיים במאכלים פופולריים כמו נקניקיות, לזניה, פיתות, כריכים ופיצה.

ניתן להשתמש בטורטיות כדי להחזיק מגוון מילויים, לשמש ככדורי אוכל טעים, להגיש עם סלט מלמעלה, או להגיש בסגנון חם ופשוט.

הכנת טורטיות

להכנת טורטיות, מרפדים את בסיס הטורטיה בניילון נצמד. קורצים כדורי בצק מהמסה. מרכזים את המסה על בסיס הטורטייה המרופד. מכסים את המסה בניילון נצמד. מורידים את החלק העליון של ודוחפים כלפי מטה.

מסירים בזהירות את הניילון מלמעלה. מניחים את היד מתחת לטורטייה. הופכים את הטורטיה על היד השנייה כך שהפלסטיק יהיה למעלה, הופכים את הטורטייה על מחבת פסים שחוממת מראש וחמה מאוד.

כשהטורטייה מתחילה להתייבש בקצוות, הופכים אותה. מבשלים עד שהחלק העליון מתחיל להתנפח. מקישים קלות בקצות האצבעות כדי לאפשר התפחה אחידה וממשיכים לבשל במשך דקה וחצי עד שתי דקות. מוציאים טורטיות, עוטפים במפית או במגבת נקייה ומגישים.

בשורה התחתונה, כל אחד יכול להיות מומחה בבישול מקסיקני

טורטיות הן לחמים שטוחים שמיוצרים מתירס או מחיטה. את הטורטייה הרב-תכליתית ניתן לחמם בתנור, לאדות, לצלות, לטגן, לחמם במיקרוגל או בטוסטר או לאפות בתנור. בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים בשיווק מיטב חומרי הגלם של המטבח המקסיקני האותנטי, תמצאו שפע של רכיבים איכותיים להכנת מתכונים מקסיקניים מעולים.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן