מהו קמח תירס והיכן ניתן להשתמש בו?

מהו קמח תירס והיכן ניתן להשתמש בו?

מהו קמח תירס והיכן ניתן להשתמש בו?

בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ תוכלו למצוא קמח תירס, בין יתר חומרי הגלם מהמטבח המקסיקני, וכדאי שתדעו מה לעשות איתו. יש הרבה סיבות למלא את המזווה שלך בקמח עדין במיוחד זה, ולהכין ממנו מבחר תבשילים מעולים בסגנון מקסיקני.

קמח תירס הוא סוג של קמח שנטחן מגרעיני תירס שלמים מיובשים. זה נחשב לקמח מלא מכיוון שהוא מכיל את קליפת התירס והנבט. רוב הסוגים הם מתירס צהוב, אבל הוא יכול להיות גם לבן או כחול, תלוי במגוון התירס המשמש. המרקם עדין וחלק, בדומה לקמח מלא.

כמו כל הקמחים, קמח תירס משולב לעתים קרובות עם חומר נלווה כמו ביצים כדי לספק צורה ומבנה למאפים ומאכלים אחרים.

מסה חרינה לעומת קמח תירס

בדומה לקמח תירס, מסה חרינה הוא קמח עיקרי של בישול מקסיקני המשמש להכנת טורטיות וטמאלס. למאסה חרינה מרקם עדין וחלק והוא עשוי מגרעיני תירס טחונים דק שהושרו במים. היצרנים השל קמח תירס מייצרים גם מסה חרינה, וניתן למצוא אותם בחנויות שמוכרות חומרי גלם אותנטיים של המטבח המקסיקני.

בעוד שקמח תירס מיוצר מתירס טחון ומיובש, יש לו טעם גרוס. מידת הטחינה קובעת את מרקם הקמח: קמח תירס נטחן דק וניתן למצוא אותו אצל ספקי דגנים מיוחדים. ניתן להשתמש בקמח תירס במתכונים שונים, אבל חשוב להבין את אופן השימוש בו. אם, למשל, אתם מכינים פנקייקים או מאפינס, שימוש בקמח תירס יעניק להם מרקם גרוס.

עמילן תירס לעומת קמח תירס

בעוד ששניהם מופקים מתירס, קמח תירס ועמילן תירס נראים שונים מבחינת מרקמים ומטרות שימוש. עמילן תירס הוא אבקה לבנה גירית שמשמשת כחומר מסמיך לרטבים ותבשילים. בניגוד לקמח תירס, שעשוי מגרעינים שלמים, עמילן התירס עשוי מהאנדוספרם של גרעין התירס.

קורנפלור הוא אותו מוצר כמו עמילן תירס, אבל השם שונה, וחשוב להבדיל היטב בין שני הקמחים במהלך הכנת מתכונים, שכן בלבול ביניהם עלול להרוס לחלוטין את האוכל שלכם. לחברת טרז פזוס שיווק בע"מ יש ותק של 28 שנים בשיווק מוצרים מהמטבח המקסיקני.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן