אכילת פלפל הבנרו מגרה את בלוטות הטעם בעוצמה. בעבר, פלפל זה דורג כאחד הפלפלים החריפים, פלפל צ'ילי זה הוא מרכיב עיקרי במטבח המקסיקני. מרטבים חריפים ועד לסוגי סלסה מתוקה, הפלפל הטרי הזה מוסיף צבע וטעם לכל מתכון. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת מגוון חומרי גלם מהמטבח המקסיקני.
פלפל הבנרו ההוא אחד הסוגים החריפים ביותר של הפלפלים החריפים. זהו פלפל קטן, עגול וכתום או אדום, שמוסיף טעם חזק במונחים של חריפות, לכן יש להשתמש בו בתבונה ולנקוט באמצעי זהירות (כלומר, לעטות כפפות) בעת הכנתו.
בעוד שמקור הפלפל באמזונס, חצי האי יוקטן במקסיקו הוא היצרן הגדול ביותר בעולם המודרני של הפלפל החריף הזה, שמשמש לרוב במנות של סלסה ורטבים.
איזה טעם יש לפלפל?
הדבר הראשון שניתן להבחין בו כשטועמים פלפל הבנרו הוא החריפות. אבל החריפות מעודנת מעט על ידי טעם מתוק ופירותי. לפלפל הזה יש גם טעם מעושן עדין. פלפלי צ'ילי אלה משתלבים היטב עם מאכלים בעלי טעם מתוק.
כך, לדוגמה, הם משמשים לעתים קרובות להכנת סלסה בטעם עם פירות כמו מנגו או אננס. ישנם סוגים שונים של פלפלי הבנרו, כמו פלפל אדום קאריבי, ולכולם יש מרכיבי טעם דומים. אם אי פעם תזדקקו לתחליף של פלפל הבנרו, מומלץ לבחור פלפלים ג'מייקנים, שהם קרובי משפחה של פלפל זה עם חריפות דומה.
כמה חריפים הם פלפלי הבנרו?
רמת החום של פלפל צ'ילי נמדדת ביחידות חום של Scoville או SHU. חום הפלפל נע בין אפס ל-1,400,000 יחידות סקוויל. קפסאיצין הוא היסוד המצוי בפלפלים שיוצר את החום שלהם. הוא מתעבה בעיקר בזרעי הפלפל ובבשר הלבן שבתוכם, אבל בעור יש גם כמות טובה של קפסאיצין.
רוצה לדעת עוד על בישול מקסיקני?
תוכלו להפוך לשפים מעולים עם המוצרים שתמצאו בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים בשיווק חומרי גלם מהמטבח המקסיקני.
קבלו גישה למרכיבים המקוריים במפעל שנוסד על ידי השפים איתמר דוידוב ורענן סלומון, מאסטרים קולינריים שהביאו את מיטב חומרי הגלם של המטבח המקסיקני לישראל.