עם שם שפירושו, פשוטו כמשמעו, "סיר שעועית", פריחולס דה לה אולה הן תוספות לשבוע של ארוחות. חובבי בישול מקסיקני, זה בשבילכם. בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ תמצאו שפע חומרי גלם מהמטבח המקסיקני להכנת כל סוגי התבשילים האותנטיים.
פריחולס היא שעועית מיובשת, מבושלת בפשטות עם בצל ושום במשך שעות רבות. פריחולס דה לה אולה הופכים בקלות למספר מנות אחרות, לעתים קרובות הם מתכון בסיסי במשק הבית, שנעשה בתחילת כל שבוע.
שעועית ביתית נהדרת דורשת תהליך בישול נמוך ואיטי, המאפשר להעמיק את הטעמים בהדרגה במשך שעות. אמנם סיר חרס או סיר לבישול איטי יעשו את העבודה במינימום מאמץ (ותשומת לב), אבל אפשר להשתמש גם בתנור רגיל.
מתבלים את השעועית באפזוטה
אפאזוט – עשב יליד הן במקסיקו והן בגואטמלה המשמש בשל טעמו הארומטי דמוי האורגנו וכעזר עיכול – מבושל לעתים קרובות עם פריחולס. בדרך כלל ניתן למצוא אותו ברוב הרשתות או מרכזי השיווק שמוכרים חומרי גלם מהמטבח המקסיקני.
יש אנפריולדות, אנצ'ילדות ספוגות במחית שעועית שחורה שרויה בצ'ילי ולא ברוטב; יש פריחולס צ'רוס, על שם הבוקרים המקסיקניים המסורתיים ומבושלים בשומן הטעמים של צ'וריסו, עם תיבול פלפל חלפניו או סראנו.
שיטות הבישול
כדי להפוך אותם לשעועית מחודשת, מחממים 1-2 כפות שמן צמחי במחבת גדולה מברזל יצוק על אש בינונית. מזלפים פריחולס דה לה אולה עם הנוזל שלהם לבלנדר, מערבבים עד שהשעועית חלקה ומזכירה ממרח קליל אבל מימי, ומוסיפים עוד מים אם צריך.
יוצקים למחבת ברזל יצוק ומערבבים היטב בעזרת כף עץ לאיחוד. התערובת צריכה להיות חלקה כמשי ולא סמיכה מדי – היא צריכה לצפות את גב הכף אבל עדיין לטפטף. טועמים את השעועית לתיקון תיבול ומוסיפים עוד מלח במידת הצורך. למעלה מפזרים כוסברה טרייה ובצל טרי קצוץ.
בשורה התחתונה, אתם יכולים להפוך למומחים בבישול מקסיקני
עם מיטב חומרי הגלם שתמצאו בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים בתחום, תוכלו להפוך למומחים בבישול מקסיקני, ברמה של מאסטרים קולינריים.