האם יש הבדל בין סוגי הטורטיות השונות?

האם יש הבדל בין סוגי הטורטיות השונות?

האם יש הבדל בין סוגי הטורטיות השונות?

אין זה מפתיע לגלות את התפקיד של טורטייה מקסיקנית ככוכבת המטבח האהוב בעולם. הלחם השטוח הזה הוא עיקר הקולינריה המקסיקנית, והוא מחזיק יחד את כל שאר המרכיבים, אבל נשאר צנוע ונגיש. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת את מיטב חומרי הגלם מהמטבח המקסיקני.

המקורות העתיקים של טורטייה מקסיקנית

כפי שקורה לעתים קרובות עם מאכלים מקסיקנים מסורתיים מסוגים רבים, המקור המדויק של טורטייה מקסיקנית אינו ידוע. יש רק רמזים דלילים פה ושם, לתהליכי הכנת חומרי הגלם שהומצאו על ידי העמים העתיקים של מקסיקו והם עדיין בשימוש עד היום.

המנה מורכבת מהרתחת תירס עם חומר בסיסי על מנת לרכך את גרעיני התירס ולהסיר את השכבה החיצונית שלהם. הטעם משתפר עם התכונות התזונתיות של התירס מכיוון שניתן להטמיע חלק מהחלבונים רק לאחר שעברו טרנספורמציה על ידי החומר הבסיסי.

טורטייה לכולם

בעוד שמנה של טורטייה מקסיקנית מתירס צהוב היא הסטנדרט, האוכל הזה כל כך חשוב לחיי היומיום של מקסיקו שזה בלתי נמנע למצוא וריאציות מקומיות. טורטיות כחולות נפוצות במקסיקו סיטי ובמדינות הידלגו, פואבלה ומורלוס.

טורטיות קמח הן מרכיב עיקרי בתזונה של מדינות צפוניות כמו סונורה וצ'יוואווה. בטבסקו וביוקטן הם אוהבים "פצ'ונקים", טורטיות עבות שהוכנו בהוספת שעועית לבצק התירס לפני בישולו.

מגוון

אחד ההיבטים המרתקים ביותר של טורטייה קלאסית שפע אפשרויות המגוון להכנתה. אפשר לגלגל ולאכול אותה רגילה. אם מוסיפים בשר או שעועית מקבלים טאקו. ניתן לקרוע חתיכה מהטורטייה ולהשתמש בה כתחליף לכף.

ואם לא תסיימו את הטורטיות שהכנתם לארוחת ערב, אל דאגה: תמיד תוכלו לטגן אותן וליהנות מכמה צ'ילקי דשנים בבוקר שאחרי, או ממרק טורטיות טעים, מה שמוכיח עוד יותר שהכוכב הצנוע הזה מוכן לשחק בכל תפקיד על מנת לרצות את הקהל שלו.

סיפור של טעמים עשירים

בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים בשיווק חומרי גלם מהמטבח המקסיקני, ניתן למצוא את כל ההיבטים של המטבח המקסיקני האהוב, שמעידים על ההיסטוריה העשירה ומשקפים את הסיפורים המקיפים אותו, ובעיקר את הטעמים הטעימים שלו.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן