היסטוריה של ממרח אבוקדו: אוכל מקסיקני?

היסטוריה של ממרח אבוקדו: אוכל מקסיקני?

היסטוריה של ממרח אבוקדו: אוכל מקסיקני?

אם מעולם לא ניסיתם ממרח אבוקדו, אתם לא יודעים מה אתם מחמיצים. למרות שהחטיף והמרכיב הטעים הזה התגלה במקור באוכל המקסיקני, הוא הפך מאז לאוכל פופולרי בכל העולם. פינוק זה מוגש בדרך כלל עם צ'יפס במסעדות מקסיקניות, אבל הוא גם מרכיב פופולרי בטאקו, נאצ'וס, בוריטוס, וכן הלאה.

למזלכם, חברת טרז פזוס שיווק בע"מ מתמחה בשיווק חומרי גלם מקסיקניים כך שתוכלו לרכוש אצלנו את הרכיבים הדרושים להכנת ממרח אבוקדו וליהנות ממנו מתי שתרצו.

ההיסטוריה של הפינוק הטעים הזה מתוארכת לאימפריה האצטקית במרכז אמריקה במהלך שנות ה-1500. אבוקדו היה פרי אהוב באזור, והאצטקים אהבו להכין ממרח אבוקדו. גם הספרדים אהבו את הפינוק הזה, אבל לא הצליחו לבטא את השם בצורה נכונה.

הממרח הטעים הזה כלל תחילה אבוקדו, עגבניות וצ'ילי, אבל עם השנים הספרדים החלו להוסיף מרכיבים משלהם, כמו בצל, כוסברה ומיץ ליים. עם הזמן, ההגייה הספרדית שינתה את השם של ממרח אבוקדו לגוואקמולי.

הספרדים התקשו לגדל אבוקדו בספרד, והותירו את הגוואקמולי כפריט מזון מקסיקני פופולרי ביבשת אמריקה. כיום, מכירות הגוואקמולי עולות בהתמדה, כי זה כל כך בריא וטעים.

מה זה ממרח אבוקדו?

ממרח אבוקדו הוא בעצם מחית, אבוקדו נא מעורבב עם מרכיבים אחרים לפי הטעם. האבוקדו נותן לגוואקמולי את הבסיס הירוק, ומרכיבים אחרים, כגון עגבניות ובצל מעניקים לו טעם מרקם כלשהו. גוואקמולי פופולרי במיוחד כחטיף לצפייה במשחקי ספורט, והפינוק הפינוק הזה הוא חטיף מושלם למסיבה ותוספת של מסעדה מקסיקנית אותנטית.

גוואקמולי נקשר לשיפור בריאות הלב, העור והשיער, כמו גם תורם לירידה במשקל, מניעת סרטן ומערכת חיסון ועיכול חזקה יותר. מומלץ להשתמש ביותר אבוקדו מאשר מרכיבים אחרים כדי להכין את הבסיס ממרח אבוקדו.

איזון המרכיבים

אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו עוד חלפניו. ואם לא, אל תוסיפו. אתם יכולים להשתמש בפלפל כדי לתת לממרח תוספת טעם. יש להקפיד לשמור ממרח אבוקדו בכלי אטום במקרר. חשיפה ממושכת לחמצן תעניק לגוואקמולי צבע חום מעט.

בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של שנים רבות בתחום שיווק מוצרי מזון מקסיקניים, מצאו שפע חומרי גלם להכנת הממרח.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן