המטבח המקסיקני מבוסס על פלפל צ'ילי

המטבח המקסיקני מבוסס על פלפל צ'ילי

המטבח המקסיקני מבוסס על פלפל צ'ילי

המטבח המקסיקני, הידוע בטעמיו החריפים ובניחוחות שאין לעמוד בפניהם, מפורסם בעיקר בזכות המרכיבים והתבלינים הייחודיים שלו, אותם הוא משלב במיומנות. המוצרים המשמשים ביותר הם תירס, קישואים, שעועית, פטריות, אבוקדו, סוגים שונים של פלפל צ'ילי ועגבניות. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת מגוון מוצרים איכותיים מהמטבח המקסיקני האותנטי.

מה שמעניק למטבח המקסיקני את טעם הלוואי החריף ולעיתים בוער ממש, הוא פלפלי צ'ילי, שנמצא בבסיסו.

הפלפלים החריפים נמצאים בשימוש נרחב בהכנת מרקים, סלטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות ולעיתים אפילו קינוחים.

חלפניו

זה כנראה הסוג הנפוץ ביותר של פלפל צ'ילי והוא בהחלט חריף. ניתן לצרוך אותו טרי, בעוד שאם מיובש או מעושן הוא נקרא צ'יפוטלה.

המונח חלפיניו מגיע ממולדתו – ג'לאפה, בירת מדינת וראקרוז במקסיקו. הוא משמש בעיקר מיובש כתבלין חריף במיוחד, ומהווה מרכיב הכרחי במטבח המקסיקני.

פובלנו

הוא אינו בין הפלפלים החריפים ביותר וניתן להשתמש בו כמעט בכל המנות המקסיקניות המסורתיות, אך הוא גם חובה בהכנת מנות שמבוססות על פלפל צ'ילי שניתן למלא עם רוטב אגוזים. אם מיובש, הוא מקבל את השם Ancho ונאכל כתבלין למרק מקסיקני. בדומה לצ'יפוטלה, גם פלפל הצ'ילי הזה יכול להיות מיובש.

פסילה

בעל צבע שחור ומשמש להכנת רטבים. הגרסה הטרייה של פלפל צ'ילי זה נקראת צ'ילקה והיא לא מתובלת כמעט. בגרסה מיובשת, החריפות שלו מתחזקת הרבה יותר, ובמקביל זוכה לארומה של טעם מעט פירותי.

ניתן להשתמש בפלפלים החריפים ליצירת רטבים עשירים, ממרחי צ'ילי תוצרת בית וכמובן סחוג. פלפל צ'ילי מיובש הוא הבסיס לכמה מהמתכונים המקסיקניים האיקוניים ביותר, ותוכלו להכין אותם בקלות בבית.

בשורה התחתונה, זה הזמן להתמחות בבישול מקסיקני

הבישול המקסיקני מציע כל כך הרבה טעמים ייחודיים ומורכבים באמצעות שימוש בסוגים השונים של פלפל צ'ילי, שנחשב לחותמת של האוכל המקסיקני.

בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים בתחום, תוכלו למצוא את כל סוגי הפלפלים החריפים, לצד חומרי גלם אותנטיים אחרים, ולהוסיף אותם לארוחות הביתיות שלכם כדי להגביר את החום במטבח שלכם בצורה מעושנת, חריפה, מתוקה ומתובלת.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן