פלפלי חלפניו הם השגרירים האידיאלים של המטבח המקסיקני. שליטה באמנות הכנת תבשילים עם פלפל חריף ייחודי זה מוסיפה באופן מידי טעם עולמי לרפרטואר המטבח שלכם. הוספת סלסלה למטבח שלכם תפתח בפניכם מגוון רחב של מנות מקסיקניות שרק מחכות שתכינו ותאכלו אותן!
עם שפע חומרי הגלם מהמטבח המקסיקני שתמצאו בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, תוכלו להכין כל מנה מקסיקנית שאתם חולמים עליה.
מאפייני חלפניו
אם קניתם אי פעם חלפניו, אתם יודעים שחשוב לבדוק אותם היטב לפני הקנייה, ולקנות רק את הפלפלים שנראים ירוקים ומתוחים. אם הם מקומטים או עיסתיים, הם קצת מעבר לשיא שלהם. כדי לדעת איך לבחור נכון את הפלפלים החריפים שלכם, חשוב להבין את הרכיבים שלהם.
קפסאיצין הוא המרכיב הפעיל בפלפלים צ'ילי המעניק להם את החום והחריפות המיוחדים שלהם. זה ה"מרכיב" שאחראי ביותר לטעם הייחודי של המטבח המקסיקני. למידת האופן בו ניתן להתאים את רמות הקפסאיצין לטעמכם היא אחת המיומנויות החשובות ביותר במטבח המקסיקני.
המרכיב החריף בפלפלים
ניתן למצוא את הרמות הגבוהות ביותר של קפסאיצין בזרעים ובחלקים של חלפניו. כן, בבשר הפלפל יהיה מעט קפסאיצין, אבל תקבלו ריכוז גבוה יותר בזרעים ובקלתית. זו הסיבה שתשמע לעתים קרובות אנשים ממליצים לגרד את הזרעים אם מעוניינים בגרסת מתכון מתון. לעומת זאת, זו הסיבה שמנות מקסיקניות אותנטיות משאירות את הזרעים כי שם נמצאים כל הדברים הטובים!
השיטה הקלה ביותר לאמוד את החום של פלפל היא להדביק את קצה הלשון לחלק הפנימי של הגבעול לאחר שחותכים אותו.
מבחן הטעימה
זה דורש קצת ניסיון אבל מבחן הלשון הפשוט יכול להגיד לך באופן מידי אם הפלפל חלפניו הוא חריף או מתון. אין זה מומלץ לבצע את מבחן הלשון הזה עם הפלפלים החריפים יותר, כלומר הבןרוס, אבל עבור החלפניו, ניתן לבצע את הבדיקה בכל פעם שחותכים פלפל.
טיפ אחרון לגבי אחסון
לחברת טרז פזוס שיווק בע"מ יש ותק של 28 שנים בתחום ייצור חומרי גלם מקסיקנים, והיא ידועה בשיטות האחסון המעולות שלה לשמירה על טריות מוצרים שמכילים חלפניו. הפלפלים נשמרים בכלים אטומים בתנאי קירור, שם הם מחזיקים מעמד במשך שבועות.