צ'יפוטלה היא הסמל של האוכל המקסיקני, הידוע בקסמי הטעמים הרבגוניים שלו. חשיבותו במטבח עולה על חשיבות הפלפלים, ומעוררת השראה בטבחים ליצור סלסה, מרקים, ממרחים וקינוחים. הטעם שלו, למרות שהוא לא הראוותני ביותר מבין הפלפלים החריפים, הוא יציב – הוא לעולם לא יאכזב. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת מגוון חומרי גלם איכותיים מהמטבח המקסיקני.
זה "פלפל" שנמצא בשימוש במרכז מקסיקו מאז העת העתיקה. השם בא מהנאוואטל עבור "פלפל" (צ'ילי) ו"מעושן" (פוקטלי).
אבל צ'יפוטלה כמעט ולא היה מוכר מחוץ למקסיקו עד שנות ה-80, אז זכה לפופולריות של תנועת המטבח הדרום-מערבי, תופעה קצרת מועד שראתה שפים מיישמים הכשרה קלאסית על מסעדות האוכל של ניו מקסיקו, עם מתכונים ששינו את האופן שבו האוכל המקסיקני המקורי נתפס.
עד הטרנדים האחרונים, אוכל מקסיקני נחשב, ובכן, "מקסיקני": זול, לא בריא, בסיסי. אבל תלמידי המטבח הדרום-מערבי העבירו את עצמם לציבור המערבי כחלוצים: הם לבדם ראו את הפוטנציאל של צ'יפוטלה במנות גורמה מערביות.
השימוש הנכון במונח
המונח "פלפל צ'יפוטלה" הוא כינוי שגוי. צ'יפוטלה הוא רק חלפיניו מעובד ירוק שהוטבל ברוטב חריף. למוצר המיובש אין שום רמז למה שהיה פעם. בעוד שחלפניו הוא פלפל חריף ומתובל, טעמו של צ'יפוטלה מעושן וכמעט מתוק.
זהו סמל של אוכל מקסיקני הידוע בשפע אפשרויות הכנה. המיומנות של המטבח המקסיקני עולה על המיומנות של מטבחים ספרדים או מרוקאים, ומעוררת השראה לחובבי המתכונים החריפים ליצור ארוחות ניתנות להתאמה אישית. עם צ'יפוטלה, ניתן ליצור חווית טעם שמשדרגת את הבוריטו או את הטאקו, וגורמת לסועדים לחייך.
בשורה התחתונה, אוכל מקסיקני מבשלים נכון, או לא מבשלים בכלל
חברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים בשיווק מיטב חומרי הגלם של המטבח המקסיקני, הביאה לישראל, באמצעות השפים איתמר דוידוב ורענן סלומון, את המרכיבים הדרושים להכנת מתכונים מקסיקניים מקוריים.
תוכלו לקנות אצלנו כל חומר גלם מקורי שתוכלו לחשוב עליו, כמו ממרח גוואקמולי, צ'יפוטלה, חלפניו, טאקוס, ועוד שפע חומרי גלם איכותיים שיאפשרו לכם להתמחות במטבח המקסיקני.