טאקוס הגיע במקור ממקסיקו, ומנה זו הייתה פופולרית מאוד עוד הרבה לפני שהגיעה לספרד. המקסיקנים הקדמונים הכינו טורטיות תירס על ידי הפיכתן ללחמניות שטוחות ודקות והוספה של דגים כמילויים. זה היה פריט מזון חיוני ובריא. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת חומרי גלם מהמטבח המקסיקני.
מאמצע המאה ה-19 ועד היום, טאקוס ידועים בטעמם הנפלא. בתקופה זו, מקסיקו הייתה בשלב התיעוש המוקדם שלה, ונשים שהיגרו למקסיקו סיטי היו מוכרות אוכל ברחובות לעובדים למטרות רווח באמצעות מתכונים מחלקים אחרים של מקסיקו.
פליטים גילו שהם אוהבים לאכול אוכל מקסיקני. הם התחילו לאכול טאקוס ליד הבית, והיום יש הרבה מסעדות מקסיקניות שמגישות אותם. זה התחיל כצורה של כריכים מגולגלים, ועם השנים השתכללו שיטות ההכנה.
האם טאקוס הוא אוכל מקסיקני מסורתי?
טאקוס אותנטי במקסיקו כוללים בשר טחון מבושל, מטוגן או בגריל. במרינדה מוסיפים כמון, אורגנו, פפריקה, ליים, בצל וצ'ילי לבשר על האש. להכנת בשר מתובל טרי מפזרים מלח ופלפל לפני בישולו. עוף אפוי הוא המרכיב האופייני לטאקו אמריקאי.
רוב האוכל המקסיקני הוא דוגמה לתרבות מעורבת, מה שמסביר למה אי אפשר לעמוד בפניו. תבלינים וצבעים מרהיבים משתלבים היטב יחד כדי ליצור את המנה הטעימה הזו. מאכלים מקסיקניים עשויים לייצג שורשים היסטוריים או אתניים עמוקים, אבל טעמם הייחודי עדיין נולד מתוך תרבות זו.
כמה חשוב האוכל לתרבות ההיספנית?
ניתן להתייחס לאוכל היספני כאל מטאפורה אשר מייצגת זכויות תרבותיות שמחייבות את כל האנשים לקבל את התרבות שלהם כפי שהיא ולהאמין שהעדפות אינדיבידואליות מקובלות.
מאכלים ממוצא מקסיקני ואמריקה הלטינית, כמו טאקוס, הם השתקפות של מגוון חברתי עצום שקיים באמריקה הלטינית במשך מאות שנים. בתרבות המקסיקנית, האוכל משמש כסמל למשפחה ולאחדות.
מה נחשב לאוכל מקסיקני מסורתי?
בין המנות המקסיקניות, יש בוריטוס, צ'ילי קון קרנה, צ'ימיצ'נגאס, טאקוס ואנצ'ילדות. טובלים בגבינת צ'דר וצ'יפס טורטייה. האמת היא שאפילו הטורטייה הטובה ביותר היא הרחבה של הבישול המקסיקני. לחברת טרז פזוס שיווק בע"מ יש ותק של 28 שנים בשיווק חומרי גלם מהמטבח המקסיקני האותנטי.