רוטב מעולה שמשדרג כל ארוחה

רוטב מעולה שמשדרג כל ארוחה

רוטב מעולה שמשדרג כל ארוחה

רוטב צ'יפוטלה משמש לתוספת טעם מעושן, חריף וטעים טעים לכל מנה. אפשר לטפטף מעל טאקו או להפוך למטבל קרמי. כך או כך, המתכון הזה קל להפליא להכנה כשקונים אותו בחברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שמשווקת את מיטב חומרי הגלם להכנת תבשילים מהמטבח המקסיקני.

רוטב צ'יפוטלה כתוספת מנצחת לכל מנה

כשזה מגיע למתכוני גורמה, רטבים ותבלינים הם המפתח. וכשזה מגיע למתכונים בהשראה מקסיקנית, קשה לנצח רוטב צ'יפוטלה בזכות הטעם הקרמי, החריף והממכר הזה.

אם מעולם לא הכנתם את זה בבית לפני כן, לא תאמינו כמה זה קל! רק עם כמה מרכיבים ומעבד מזון אתם יכולים להקציף את המתכון הזה תוך דקות.

מהם פלפלי צ'יפוטלה?

הסוד להכנת רוטב צ'יפוטלה ביתי הזה הוא פלפלי צ'יפוטלה באדובו. פלפלי צ'יפוטלה הם חלפניו אדומים שעושנו ויובשו, והאדובו הוא רוטב קטיפתי, חריף ומתוק העשוי מפלפל צ'ילי מיובש. יחד, הם יוצרים שילוב חריף וטעים להפליא, וזו הסיבה שהם נמכרים בצנצנות כך.

אפשר להשתמש בפלפלי הצ'יפוטלה לחריפות מעושנת עזה, או להשתמש בכף מהרוטב למתיקות עדינה וחריפה. מיותר לציין שהוא מהווה מצרך רב תכליתי במזווה אם אתם אוהבים תוספת תיבול לתבשילים שלכם.

האם אפשר להשתמש באבקת צ'יפוטל?

אם לא תמצאו פלפל צ'יפוטלה, גרסה מיובשת וטחונה עובדת היטב! רק קחו בחשבון שפלפל צ'יפוטלה מיובש אחד שווה ערך ל-1/2 כפית אבקת צ'יפוטלה. אם אתם מרגישים שזה לא מספיק להכנת רוטב צ'יפוטלה, אתם יכולים תמיד להוסיף עוד קצת ולערבב שוב.

טיפים לאחסון

לאחסון רוטב צ'יפוטלה: מוזגים אותו לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד שבוע. לאחסון שאריות פלפל צ'יפוטלה: מכיוון שלפלפלים ולרוטב יש טעם חזק, סביר להניח שתשתמשו רק ברבע מהפחית, לכן מומלץ להקפיא אותם בשקית או במיכל זכוכית בטוח למקפיא. הם יישמרו בערך 3 חודשים וניתן להפשיר אותם בקלות בכל פעם שרוצים להשתמש בהם.

לחברת טרז פזוס שיווק בע"מ יש ותק של 28 שנים בתחום שיווק חומרי גלם מהמטבח המקסיקני, ותמצאו אצלנו את כל המרכיבים האותנטיים להכנת רוטב צ'יפוטלה או כל מנה מקסיקנית אהובה.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן